Qui som

Entitat inscrita al Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport amb el núm. 12388

El dia 22 de novembre de 2004, es va fundar i constituir a Barcelona la primera associació esportiva de marxa nòrdica del nostre país: l’Associació Catalana de Nordic Walking. Posteriorment, el 6 de juny de 2005 es va aprovar el canvi de denominació per la que coneixem actualment: Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya.

Malgrat constituir-se a la ciutat comtal, durant molts anys la seva seu es va fixar a la Seu d’Urgell.

La primera junta directiva va estar formada per:

 • PRESIDENT: Pere Matamales Iscle
 • VICEPRESIDENT: David Funollet Obach
 • SECRETARI: Pere Cahué Escuder
 • TRESORER: Jan Aramburu Armengol
 • VOCALS: Albert Arnau Recassens, David Ibañez Alonso, David Berrocal Riera, Xavier Güell Saus, Joan Baró Gannau, Josep Becares Farrés, David Castillo Igea i Josep Maria Cahué Escuder

El 27 de juny del 2005, va ser inscrita al Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport, amb el número 12388. Aquest fet va significar el primer reconeixement d’una entitat esportiva d’aquesta activitat física per part d’una administració pública catalana i espanyola.

El 6 d’abril de l’any 2017, dia mundial de l’activitat física, es va renovar la junta directiva i la seu va passar a Esplugues de Llobregat.

Compartim la nostra passió amb companys i companyes de diferents comunitats autònomes com a INWA-Spain.

Membre de la International Nordic Walking Federation (INWA)

La Marxa Nòrdica o Nordic Walking té el seu origen a Finlàndia en els anys 30 com a entrenament de fora de temporada dels esquiadors de fons. El primer ús documentat fora de l’àmbit esportiu data de la dècada de 1960 en què una professora d’educació física, Leena Jääskeläinen, l’introdueix en una escola de Hèlsinki (Finlàndia).

A finals dels 80 es celebren les primeres caminades públiques de caminar amb bastons a Finlàndia i als 90 es realitzen les primeres investigacions científiques.

A finals dels 90 l’Institut Finlandès de Esport i la marca comercial EXEL proposen el nom de “Nordic Walking” per al seu ús internacional i el 1997 surt a la venda el primer parell de bastons fabricats específicament per a realitzar aquesta activitat.

L’any 2000 es funda l’avui denominada Federació Internacional de Nordic Walking més coneguda per les sigles INWA (registrada com a associació no-governamental i sense ànim de lucre a 27A, FI-00850, Hèlsinki, Finland amb el número Act 1989.05.26 / 503).

El 30 de març de 2006 la nostra entitat es va associar a la INWA. Des d’aleshores, l’AENWC representa a Catalunya i a la resta de les comunitats autònomes espanyoles en l’assemblea de la INWA com a membre de ple dret.

Membre de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

El 17 de gener de 2019 la junta directiva de la FEEC va acordar l’ingrés de la nostra entitat en aquesta federació. Tanmateix, la col·laboració amb la FEEC ja havia començat feia poc més d’un any enrere col·laborant en la creació del Comitè Català de Marxa Nòrdica.

Col·laborem amb:

 • Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC)
 • Servei d’Esports de la Diputació de Barcelona
 • Comitè Català de Marxa Nòrdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)
 • Ajuntaments
 • Consells Esportius
 • Clubs i Entitats Esportives
 • Centres Educatius
 • Centres de Salut
 • …i tots i totes aquelles persones i/o organitzacions que vulguin descobrir o aprofundir en el món de la marxa nòrdica…