Beneficis salut

La pràctica regular del Nordic Walking o Marxa Nòrdica comporta beneficis fisiològics i psicosocials. Aquesta activitat física és així mateix emprada, sota supervisió professional especialitzada, en processos de rehabilitació i control de diverses patologies.

Cal destacar que la pràctica totalitat dels estudis científics estan realitzats utilitzant la tècnica diagonal, la més estesa internacionalment.

Alguns dels beneficis més rellevants de la pràctica regular de la marxa nòrdica:

incrementa la capacitat cardiopulmonar

augmenta el consum de calories

allibera tensió de coll i espatlles

afavoreix la prevenció de dolors d’esquena, osteoporosi, malalties del cor, asma, vessaments cerebrals etc.

millora els símptomes de pacients amb fibromiàlgia, dolor lumbar, claudicació intermitent, Parkinson i MPOC entre d’altres

millora la circulació sanguínia

està indicat per a prevenir i / o controlar el limfedema

pot contribuir a reforçar el sistema immunitari

millora l’estat psicosocial de pacients amb depressió o estrès

millora la capacitat funcional i la qualitat de vida


La marxa nòrdica s’està mostrant com una potent eina en l’àmbit de la salut que permet abordar la prevenció, el tractament i la rehabilitació de diferents patologies.

La marxa nòrdica té un gran potencial per a la promoció d’hàbits saludables; millora i manteniment de la condició físicaadherènciaa l’activitat física; establir fites de rendiment esportiu.

La marxa nòrdica és una activitat a l’aire lliure que connecta i permet descobrir indrets urbans i del medi natural. A més a més, si es fa en grup, multiplica els seus beneficis psicosocials i de relació amb l’entorn.

La marxa nòrdica, tal com l’entenem des de l’AENWC (INWA), parteix d’una correcta postura corporal, un respecte a la biomecànica de la caminada naturali un ús actiu d’uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat.

Una bona tècnica de marxa nòrdica permet assolir grans beneficis sobre la nostra salutL’acció coordinada del tren superior amb el tren inferior del nostre cos activa un gran nombre de grups musculars que varia en intensitat i volum en funció de la velocitat que adquirim en el moviment. La funció d’equilibri, però sobretot la d’impuls dels bastons, ens fa aconseguir una correcta alineació corporal. La baixa percepció d’esforç ens facilita mantenir l’activitat en el temps activant diferents sistemes del nostre cos.

És per tots aquests motius que la marxa nòrdica és un gran mitjà de millora de la qualitat de vida de la població en general però també de grups amb necessitats específiques.