Marxa Nòrdica 360º Esplugues


Marxa Nòrdica 360º Esplugues de Llobregat és un projecte per portar els beneficis de la marxa nòrdica a diferents àmbits i entorns de la vida de les persones del nostre municipi del Baix Llobregat (Catalunya). Però també amb algunes activitats obertes a tothom que vulgui tastar aquesta activitat.

Aquest projecte està dissenyat com una plataforma de creació de sinergies entre l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat (Esports, Educació i Acció Social), els EAP d’Esplugues (Lluís Millet i Can Vidalet), altres entitats o empreses i la nostra entitat, l’Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya, per generar actuacions que promoguin salut i esport de forma transversal entre diferents segments de la població.

Hem encaixat la missió de la nostra entitat de divulgar, difondre i formar en marxa nòrdica amb el Pla d’Actuació Municipal i el Pla Estratègic Esplugues 2025… i el resultat ha estat un encaix complet de tríades de conceptes:

  • Salut, activitat física i esport
  • Educació, ciutadania i teixit social
  • Espai urbà, espai natural i activitat sostenible

Per això, en un primer moment hem portat la marxa nòrdica a primera línia de l’agenda cultural i d’activitats amb propostes puntuals o periòdiques obertes a tota la població. Passejades i cursos d’iniciació 

En un segon moment ens hem llençat de cap a la guia d’activitats esportives, culturals i formatives en el temps de lleure sota el lema “No et quedis a casa“. Una oportunitat per a col·laborar amb col·lectius com la gent gran o per oferir tallers de perfeccionament de la tècnica.

En un tercer moment hem posat a l’abast de la comunitat educativa el potencial d’aquesta activitat a través del Programa Activitats Educatives Complementàries (PAEC) per als centres docents d’Esplugues.

En un quart moment hem unit esforços amb els EAP per a divulgar els hàbits saludables a través de la marxa nòrdica entre grups de població amb necessitats o patologies específiques.

I finalment, necessitem professionals de l’activitat física i la salut especialitzats. A tots ells els apropem la formació de INWA instructor sobre la metodologia d’aprenentatges de les 10 passes de la tècnica diagonal.

…i això només ha fet que començar… Salut i Molta Marxa!!!


ACTIVITATS

Tardor 2019 / Hivern 2020


Cicle de Passejades Saludables de Marxa Nòrdica


Esplugues de Llobregat té un gran teixit de camins saludables urbans que connecten parcs i espais molt variats. Però també té una porta a l’espai natural de Collserola que la connecta amb aquest gran pulmó de la nostra comarca.

Aquest cicle ens permet gaudir de la marxa nòrdica sumant una bona ració de les passes diàries necessàries per a gaudir d’una bona salut. Si vols venir a les passejades només cal que omplis el formulari d’inscripció. (Ull!!! les places són limitades). Vine amb roba còmoda i, si no en tens, et deixarem un parell de bastons.

  • Punt de trobada: CEM Les Moreres
  • Dates 2019: dissabtes 5 i 19 d’octubre; 9 i 23 de novembre; i 14 de desembre
  • Dates 2020: dissabtes 11 i 25 de gener; 8 i 22 de febrer; 7 i 21 de març
  • Horari: 10:00 a 12:00
  • La inscripció s’obrirà 10 dies abans de l’inici de cada passejada

Activitat subvencionada per l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat.


Curs d’Iniciació a la Marxa Nòrdica


Per gaudir al màxim dels beneficis de la marxa nòrdica cal realitzar una tècnica correcta. Durant les sessions del curs t’introduirem els conceptes de postura, caminada natural i ús actiu dels bastons a través del mètode de les 10 passes INWA.

Si vols realitzar el curs només cal que tinguis ganes de passar una estona divertida fent salut a través de l’activitat física i omplir el formulari d’inscripció (Ull!!! les places són limitades). Vine amb roba còmoda i, si no en tens, et deixarem un parell de bastons.

  • Punt de trobada: CEM Les Moreres
  • Dates: 8, 15, 22 i 29 d’octubre
  • Horari: 18:30 a 20:00

Activitat subvencionada per l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat.


Taller de Marxa Nòrdica


Per aquells i aquelles que ja heu tastat la marxa nòrdica us proposem explorar al màxim els beneficis d’aquesta activitat física. En aquest taller sumaràs minuts i kilòmetres tot guanyant fluïdesa en el teu ús dels bastons.

Durant les sessions del taller milloraràs la teva condició física a través del mètode de les 10 passes INWA. Per realitzar el taller cal que hagis fet un curs d’iniciació a la marxa nòrdica i omplis el formulari d’inscripció. (Ull!!! les places són limitades). Vine amb roba còmoda i, si no en tens, et deixarem un parell de bastons.

  • Punt de trobada: CEM Les Moreres
  • Dates: els dimarts del 5 de novembre al 17 de desembre
  • Horari: 18:30 a 20:00 (total 7 sessions)
  • Cost de l’activitat: 35,00 € per persona (persones residents a Esplugues de Llobregat i/o amb llicència FEEC 30,00€)

Activitat amb el suport de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat